Galeria:
pon - sob: 09:00 - 21:00; nie: 10:00 - 20:00
bi1:
pon - sob: 08:00 - 22:00; nie: 9:00 - 21:00
Aktualności

Sub Kurczak w stylu Rotisserie w restauracjach Subway®!

Sub Kurczak w stylu Rotisserie w restauracjach Subway®!

Nowa odsłona delikatnego mięsa

Sub Kurczak w stylu Rotisserie w restauracjach Subway®!

Łagodne, soczyste mięso z nutą dobrze wyselekcjonowanych przypraw podkręcających jego smak. Oto główny bohater nowego sandwicza, który wiosną pojawił się w restauracjach Subway®. Kurczak w stylu Rotisserie pozostanie w menu do 4 lipca i będzie cieszyć swoim smakiem miłośników delikatnego mięsa.

Restauracje Subway® przedstawiają nowego sandwicza z oferty limitowanej czasowo, przyrządzonego z białym mięsem z kurczaka. To pełna smaku propozycja, doskonała do zabrania np. na wiosenny piknik w gronie przyjaciół.

Chociaż gwiazdą tego suba są kawałki gotowanego kurczaka, to nie można pominąć jego pozostałych składników. Pierwszym krokiem do skomponowania idealnego suba jest wybór pieczywa – niezależnie od ulubionego, zawsze świeżo wypieczonego. Ciemne, jasne, a może z miodową posypką? Następnie do suba trafiają kawałki kurczaka, a na nich plasterki sera. Całość zostaje podgrzana, a po tym do swojego sandwicza można dobrać ulubione warzywa. Sałata, pomidory, ogórki, ogórki konserwowe, papryka, oliwki, cebula i papryczki jalapeño wzbogacą jego smak. Na koniec wybrany sos (rekomendowany to Ranch) i przyprawy. Gotowe!

Więcej na temat sandwicza Kurczak w stylu Rotisserie można dowiedzieć się na profilu Subway Polska na Facebooku.

 

Dodatkowe informacje:

SUBWAY®

Historia marki SUBWAY® rozpoczyna się w 1965 roku w Bridgeport w stanie Connecticut (USA). Wtedy właśnie przedsiębiorczy siedemnastolatek Fred DeLuca otwiera „Pete’s Super Submarines”, bar z sandwiczami przypominającymi łodzie podwodne, żeby zdobyć pieniądze na studia. Pomaga mu w tym przyjaciel Peter Buck. Restauracja szybko zdobywa popularność, otwierają się kolejne lokale a nazwa zostaje skrócona do SUBWAY®. Kolejne lata są pasmem sukcesów, powstaje system franczyzowy, dzięki któremu sieć rozwija się błyskawicznie.

Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta
i zgodnie z jego życzeniem. Sandwicze komponowane są ze świeżych warzyw, mięs
i wędlin, na świeżo wypiekanym pieczywie. Ten wyjątkowy koncept przez lata zyskał miłośników na całym globie. Dziś sieć SUBWAY® liczy ponad 44 000 restauracji w 108 krajach i jest największą siecią restauracji na świecie. Pierwsza restauracja SUBWAY® w Polsce powstała w 2000 r. w Warszawie, w okolicy Giełdy Papierów Wartościowych. Obecnie sieć liczy 129 punktów w całym kraju, z kolejnymi 10 w budowie.

Data dodania: 11 kwietnia 2018