WAŻNE! Upewnij się, że maluch nie jest uczulony na żaden z poniższych produktów: miazga kakaowa, mleko ryżowe, erytrytol, bakalie: orzechy, nasiona suszone, owoce, posypki pudrowe.
Prosimy, aby podczas warsztatów rodzic/opiekun znajdował się w pobliżu.
Każdy uczestnik warsztatów otrzyma jedną foremkę do swojej pierwszej tabliczki czekolady. 🍫
Następnie odbędzie się mini-wykład, jak zrobić w warunkach domowych czekoladę białą, mleczną i gorzką.
Dzieci otrzymają przepis na czekoladę. Następnie będą w foremkach układać bakalie i posypki, tworzyć geometryczne wzory, a następnie zalewać czekoladą. Całość trafi później do lodówki na pół godziny, żeby czekolada zastygła.
Po tym czasie każde dziecko, które brało udział w warsztatach otrzyma swoją czekoladę w dedykowanym pudełku. Każdy maluch otrzyma czapkę kucharską, fartuszek i dyplom czekoladnika. 👩🏻🍳👨🏼🍳
🕊 UWAGA! W związku z pogrzebem Papieża Franciszka i ogłoszoną żałobą narodową w dniu 26.04 wydarzenie „Drzewko za surowce wtórne” zostaje przeniesione na niedzielę, 27 kwietnia….
Planujesz zakupy, kino lub wspólny czas z rodziną w długi majowy weekend? Sprawdź godziny otwarcia naszego Centrum w dniach 1–3 maja: 📅1 maja (czwartek) Galeria…
Zbliża się długi weekend majowy, a my mamy dla Was dobrą wiadomość! W niedzielę, 27 kwietnia, Atrium Biała będzie otwarte, abyście mogli spokojnie zrobić wszystkie potrzebne zakupy...